SportNetwerk Genk

Het doel van het Sportnetwerk Genk is om een dynamisch netwerk uit te bouwen van sportverenigingen, -organisaties, individuele sporters, privé sportaanbieders, sportbeoefenaars maar ook elkeen die sport hoog in het vaandel draagt. De bedoeling is om inspraak heel laagdrempelig te maken en ook heel doelgericht om op die manier mee vorm te geven aan het sportbeleid. We zijn ervan overtuigd dat er op die manier echt impact wordt gecreëerd.

Het Sportnetwerk Genk is er bovendien op gericht om een sterk netwerk uit te bouwen tussen alle diverse sportpartners en beleidsmakers om van elkaar te leren, samen te werken en elkaar te versterken. Uiteindelijk werken we allen naar eenzelfde doel en dat is Genkenaren te laten starten met sporten en hen vervolgens kwalitatief en ieder op zijn niveau een sportopleiding aan te bieden. We trachten op die manier de talentontwikkeling te maximaliseren, de fitheid, gezondheid en weerbaarheid van Genkenaren te verhogen en zo te bouwen aan sterke mensen en in het bijzonder een sterke Genkse samenleving.

Iedereen met sportinteresse is welkom in het Sportnetwerk Genk: sportclubs, Genkenaren met een hart voor sport, sportdeskundigen, erkende en niet-erkende verenigingen, …

Wil je op de hoogte blijven van het SportNetwerk? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van wat het SportNetwerk doet én je ontvangt nog heel wat extra relevante informatie in verband met je sport, sportfederatie, enz.

HOU ME OP DE HOOGTE VAN HET SPORTNETWERK

Wil je daarnaast ook graag meewerken en meedenken in één van de werkgroepen? Geef je interesse op en we nodigen je vrijblijvend uit voor de volgende bijeenkomst.

IK WIL MEEWERKEN AAN EEN WERKGROEP

Jaarlijks netwerkmoment

Jaarlijks wordt in de maand maart een netwerkmoment georganiseerd, waarbij contacten kunnen worden gelegd met andere sportliefhebbers en de dienst sport. Aan de hand van verschillende werkgroepen wordt inspraak en samenwerking verwezenlijkt. Zo zijn er werkgroepen rond voetbal, tennis/padel, subsidies, gezondheid, gebruikers SportinGenk Park… In 2024 zal het netwerkmoment plaatsvinden op vrijdag 8 maart in de schouwburg in het stadhuis. 

Ben jij klaar voor de toekomst? Twijfel je over het antwoord? Dat is oké. Het leven gaat soms zo snel, dat de toekomst ons doet duizelen. Maar, hoe worden we dan wel futureproof? Tom Palmaerts reist al jarenlang de wereld rond met één doel: mensen zin doen krijgen in de toekomst.

Samen met Tom Palmaerts kijken we vooruit naar de toekomst van sport in Genk. Hoe zie jij deze toekomst? Wat is jouw droombeeld voor het sporten in Genk? Aan de hand van enkele good practices van Genkse sportclubs laten we ons verder inspireren.

Vrijdag 8 maart 2024 om 19u in de schouwburg van het stadhuis in Genk.

Programma:

  • 19u00: Onthaal
  • 19u30: Welkomstwoord
  • 19u40: Keynote van Tom Palmaerts: ‘sporttrends voor de volgende 10 jaar’
  • 20u30: Verschillende infosessies rond good practices (G-sport, vrijwilligers, sport en maatschappij, API, goed bestuur, sporten met een holistische aanpak)
  • 21u30: Netwerkreceptie
  • 23u00: Einde van de avond

Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.

Schrijf je nu in!

Contact

Infobalie SportinGenk Park

Gebouw
Sporthal
Adres
E. Van Dorenlaan 144, 3600Genk
tel.
089 65 34 50
E-mail
sportingenk@genk.be

Contacteer / volg ons via

Openingsuren

Vandaag

zijn wij open van 9 tot 12.30 uur & 13 tot 16 uur

Morgen

gesloten
Meer openingsuren