Ontmoet onze SportinGenker, Wailander!

Wailander is een sportieve kerel van zeven jaar oud. Zijn hobby’s zijn zwemmen en skateboarden maar bovenal heeft hij een grote liefde voor BMX. Wailander traint twee keer per week én doet ook mee aan wedstrijden. Het allerleukste? Zich volledig geven op zijn fiets! “Als ik naar mijn BMX-trainingen ga kan ik me volledig uitleven. Daar krijg ik veel energie van!” 

Doelen voor 2022 

Het sportieve doel van Wailander voor 2022? Een nog betere BMX’er worden! “In 2022 wil ik veel bekers en medailles behalen. Dat kan natuurlijk enkel als ik veel oefen in het SportinGenk Park op het nieuwe BMX-parcours. Zo kan ik mijn droom waarmaken!”, zegt onze ambitieuze SportinGenker.

Wailander heeft als een van de eerste het nieuwe BMX-parcours mogen uittesten. Zijn mening? "Ik vind het écht heel tof. De baan heeft alles wat nodig is: een startheuvel, bochten en hindernissen. Best spannend!"

Zoek een sport die bij je past 

Als SportinGenker wil Wailander andere Genkenaren motiveren om ook meer te bewegen. “Als BMX’en niks voor jou is dan kan je bijvoorbeeld joggen, zwemmen, dansen of iets anders,” zegt Wailander, “Het is leuk om al de sporten uit te proberen en dan iets te vinden wat je écht leuk vindt. Zolang je maar blijft bewegen!” 

Naast het nieuwe BMX-parcours valt er veel meer te beleven in het SportinGenk Park voor jeugd. Van zwemlessen en wandelroutes tot muurklimmen en basketbal. Het allerbelangrijkste volgens Wailander? “Het is vooral belangrijk dat je een sport kiest die je leuk vindt. Er zijn zo veel sporten die je kan beoefenen, SportinGenk heeft er vast eentje die je leuk vindt!”

Wil jij ook graag beginnen met bewegen of jouw sportieve doelen halen in 2022?
SportinGenk heeft een breed sportaanbod. Lees er meer over op onze website sportingenk.be.  


Schrijf je in voor Genk Loopt 2022!

Wil jij net als Wailander dit jaar ook voor meer beweging gaan? Dat kan! Doe mee als wandelaar óf jogger tijdens Genk Loopt 2022. Schrijf je in op genkloopt.be


Benieuwd naar de verhalen van de andere SportinGenkers?

SportinGenkers willen jou inspireren om te starten met sporten of bewegen. Iedereen kan zich wel in één van de SportinGenkers herkennen. Ontdek hun verhalen op sportingenk.be/sportingenkers.