Ontmoet onze SportinGenker, Steven!

Al 13 jaar doet onze SportinGenker Steven aan G-voetbal in de voetbalclub van Termien. Twee keer per week staat Steven op het veld, om te trainen én om de wekelijkse matchen te spelen met zijn team. 

Zijn enthousiasme is niet te stillen als hij op het veld staat. “Als ik een goal maak dan schuif ik over de grond met mijn knieën,” zegt Steven, “Dan hoor ik de supporters klappen en mijn teamgenoten zijn blij. Dat is natuurlijk heel tof!” 

Doelen voor 2022 

De grootste droom van Steven is profvoetballer worden. “Momenteel speel ik als spits. Ik wil graag beter worden dit jaar, daarvoor moet ik natuurlijk veel trainen!”, zegt Steven. 

Waarom Steven 13 jaar geleden heeft gekozen voor voetbal? “Omdat het een teamsport is!”, zegt onze SportinGenker, “Mijn ploeggenoten zijn ondertussen mijn beste vrienden geworden.” Samen trainen, samen matchen spelen én nadien samen vieren is wat Steven het meest motiveert!

Motivatie voor andere Genkenaren 

Niet alleen zijn teamgenoten motiveren Steven, ook aan zijn gezondheid hecht hij veel belang. Als SportinGenker wil Steven andere Genkenaren motiveren om dit jaar meer te bewegen en hun gezondheid op de eerste plaats te zetten. 

“Voetballen vind ik de leukste sport maar in Genk is er voor ieder wat,” zegt Steven, “Sporten is goed voor je gezondheid, je bent beter gezind én je houdt er vriendschappen aan over!”

Wil jij ook graag beginnen met bewegen of jouw sportieve doelen halen in 2022?
SportinGenk heeft een breed sportaanbod! Lees er meer over op onze website sportingenk.be.


Schrijf je in voor Genk Loopt 2022!

Wil jij net als Steven dit jaar ook voor meer beweging gaan? Dat kan! Doe mee als wandelaar óf jogger tijdens Genk Loopt 2022. Schrijf je in op genkloopt.be


Benieuwd naar de verhalen van de andere SportinGenkers?

SportinGenkers willen jou inspireren om te starten met sporten of bewegen. Iedereen kan zich wel in één van de SportinGenkers herkennen. Ontdek hun verhalen op sportingenk.be/sportingenkers.