Ontmoet onze SportinGenker, Lotte!

Lotte is een geboren en getogen Genkenaar met een groot hart voor muziek. Naast haar passie voor muziek is Lotte ook een échte sportieveling. In de weekends kan je haar spotten in Kattevennen waar ze vaak gaat lopen met haar hond. “Het allerleukste aan lopen is het gevoel achteraf,” zegt Lotte, “Ik voel me echt tot leven komen!” 

Sportieve voornemens 

Tijdens de eerste lockdown in 2020 had Lotte zeeën van tijd, daarom is ze begonnen met lopen. “Tijdens corona ben ik beginnen trainen voor Genk Loopt 2021,” zegt Lotte, “Sindsdien heb ik de smaak te pakken en ben ik erin blijven hangen!” 

Haar doel in 2022 is om mee te doen aan Genk Loopt en haar persoonlijke tijd te verbeteren. “Toen ik de eerste keer meeliep met Genk Loopt wou ik het gewoon uitlopen, nu wil ik een tandje bijsteken en 5 minuten per kilometer halen.”

Van drempels naar doelen 

Ondanks haar grote liefde voor sport moet ook Lotte soms die extra moeite doen om zichzelf te motiveren. Haar tip aan alle Genkenaren? Doelen voor jezelf opstellen! “Als je weet dat een loopevenement op een bepaalde datum valt dan kan je daar echt voor beginnen trainen. Dat motiveert enorm!” 

Als SportinGenker wil Lotte andere Genkenaren motiveren om ook meer te bewegen. “Je kan het altijd eens uitproberen, nadien voel je je veel fitter,” zegt Lotte, “Dat gevoel moet je vasthouden om jezelf over de drempel te trekken om te beginnen.”

Wil jij ook graag beginnen met bewegen of jouw sportieve doelen halen in 2022? 
SportinGenk heeft een breed sportaanbod. Lees er meer over op onze website sportingenk.be.


Schrijf je in voor Genk Loopt 2022!

Wil jij net als Lotte meedoen met Genk Loopt? Dat kan!
Schrijf je in op genkloopt.be.


Benieuwd naar de verhalen van de andere SportinGenkers?

SportinGenkers willen jou inspireren om te starten met sporten of bewegen. Iedereen kan zich wel in één van de SportinGenkers herkennen. Ontdek hun verhalen op sportingenk.be/sportingenkers.