Sportdag voor groepen

Wil je het sportbos verkennen met jouw groep?

Vorig jaar in september opende het vernieuwde sportbos. Met heel wat nieuwe uitdagingen en attracties is het sportbos veel meer dan bos met een Finse looppiste. 

Wie van een goede work-out in openlucht houdt, kan terecht aan de buiten fitnesstoestellen. Infoplaatjes leggen je uit hoe je de toestellen gebruikt. Een beetje verderop ligt de sportbox, dé plek voor allerlei balsporten zoals voetbal of basketbal.

Ook voor jonge kinderen is het aanbod fors uitgebreid. De kinderjungle is een laag touwenparcours geschikt vanaf 6 jaar. Kinderen testen hier hun behendigheid en moeten voortbewegen zonder de grond te raken. De verrassing komt op het einde: een spectaculaire rit op een kabelbaan van 30 meter. 

Voor kleuters is er het kleurrijke Vlinderpad, een wandeling van 700 meter met 8 vaardigheidsoefeningen. Onderweg zie je hoe een eitje, een rups en ten slotte een mooie vlinder wordt. Als toemaatje is er ook een nieuwe speelplek waar springen, schommelen en klimmen centraal staan.

Ben je groter dan 1,40 meter en heb je geen hoogtevrees? Ga dan 6 meter hoog tussen de bomen. Je beweegt je voort met lianen, lussen, touwen, op balken en netten.

Toch een beetje hoogtevrees maar wel zin in uitdagingen? Dan is het hindernissenparcours misschien iets voor jullie groep. Deze 8 vaardigheidsoefeningen zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Ontdek wie in het bos de moord gepleegd heeft via de vernieuwde oriëntatieloop in spelvorm.

De nieuwste attractie heet Mapico. Dit spel voor jong en oud is ook geschikt voor personen met een fysieke en mentale beperking. Met behulp van een kaart trek je door het bos op zoek naar prentjes die leiden naar de oplossing van een 30-tal leuke oefeningen. Ook dit is gratis en hoef je vooraf niet te reserveren!

Naast het sportbos kan je natuurlijk ook nog altijd een partijtje voetballen op de buitensportvelden.

Bekijk ook onze brochure 'Activiteitengids Sportbos' in bijlage met handige voorbeeldoefeningen, scorekaarten, mapjes en zo veel meer!

Liever binnen sporten?

Muurklimmen in de vernieuwde gymhal, zwemmen in het SportinGenk zwembad, balsporten in de sporthal Arcade, dansen in onze nieuwe danszaal of een uurtje vechtsporten? Dat kan!

Vraag online een sportdag aan. Gelieve minstens 3 weken voor de activiteit te reserveren.

 AANVRAAG SPORTDAG