Goede voornemens van Karel

Karel is fan van Nordic Walking

Karel, waarom maak jij een sportief voornemen in 2021? Wat spreekt je aan in deze wandelsport?

“Je kan heel makkelijk starten met Nordic Walking. Goede wandelschoenen en een set walking poles, meer heb je niet nodig. Ik maak er altijd een stevige wandeling van, op eigen tempo. Samen met mijn vrouw Mitta heb ik altijd een gezellige babbel onderweg. Je beweegt méér dan je benen en voeten, want ook je armen gaan mee. Een volledige workout dus!”

Wat is je favoriete Genkse plek om deze sport te beoefenen?

“Er zijn zoveel mooie plekjes. En elke wandeling is weer anders maar altijd mooi. We gaan vaak naar het sportbos, omdat we daar onze afstand kunnen afmeten aan het aantal rondes. En ’s avonds is er licht. Maar eens de horeca weer opengaat, sluiten we onze wandeling graag af met een terrasje. Dan is Kattevennen of Thor Park onze favoriete plek.”

Hoe zou jij andere Genkenaren overtuigen van deze sport?

“Ik denk dat iedereen zelf al overtuigd is dat beweging gezond is, niet? Maar je moet de stap durven zetten om een paar uren per week te investeren in iets wat niet direct zichtbaar is. Van Nordic Walking krijg je geen grote spiermassa, maar je hebt altijd een goed gevoel. De eerste stap is de moeilijkste. Als je die eenmaal hebt gezet, ben je vertrokken! Gewoon doen, zou ik zeggen!”