Finse piste Zonneweelde en Sledderlo

Een Finse piste is een speciaal loopparcours voor joggers.

Finse pistes hebben vele voordelen, niet het minst dankzij de bijna perfecte schokdemping. De verende toplaag maakt dat de gewrichten minder belast worden tijdens het lopen, wat veel ongemakken, vroegtijdige slijtage en blessures aan bijvoorbeeld de rug en knieën kan voorkomen. Bovendien zijn de Genkse Finse pistes gratis toegankelijk en 's avonds verlicht.

Waar kan je terecht en voor welke afstand?

  • Finse piste Zonneweelde:

800m in het Zonnebos. Met een druk op de knop doe je zelf het licht aan. De ingang van de piste vind je langs de parking van Zonneweelde

  • Finse piste Sledderlo:

1800 m in het Bospark. Er zijn vier startplaatsen:

  • aan het voetbalveld in de Trichterweg,
  • in de Boshoekstraat,
  • in de Meistraat aan Bregel Sport en
  • in de Koebaan ter hoogte van huisnummer 36.

Aan elke startplaats bevindt zich een lichtknop die zorgt voor verlichting op de omloop.

Honden zijn op de Finse piste enkel toegelaten aan de leiband.

Ontdek ook onze Finse piste in het SportinGenk Park. Klik op 'lees ook' onderaan deze pagina.

Honden aan de leiband: Niets zo leuk om te wandelen of te lopen samen met je trouwe viervoeter! Weet dan dat je in àlle openbare ruimte, en dus ook op de Finse pistes en natuurdomeinen, verplicht je hond aan de lijn moet houden. Zo kan iedereen genieten van de natuur en kan je hond niet per ongeluk andere dieren (tweevoeters én viervoeters) storen! Er zijn afgesloten losloopweides die zich in de buurt van parken of sportinfrastructuur bevinden. Zo kan je in Genk-Centrum terecht aan de Dieplaan, in Kolderbos aan de Dreef (dat is vlakbij de buitenfitnesstoestellen) en in Sledderlo aan de Koebaan 36, waar ook de Finse piste start.