Wat zijn jouw sportieve voornemens?

Gepubliceerd op dinsdag 5 januari 2021 15.05 u.

Welke sportieve voornemens hebben Mika, Egbert, Mita en Karel?

Gepubliceerd op dinsdag 29 december 2020 11.16 u.
Nu we 2020 achter ons laten, kijken we positief vooruit naar 2021! Het juiste moment om stil te staan bij onze sportieve voornemens. Op de website van SportinGenk vind je inspiratie om er een sportief jaar van te maken. Deze Genkenaren vertellen alvast over hun nieuwe uitdaging in 2021.
1. Egbert (56) ruilt even de fiets voor de mountainbike
Wat is jouw goede voornemen?
"Mijn fietsvakantie in 2020 met de fietsvrienden is in het water gevallen door corona. En daardoor zit nog met een grote teleurstelling uit 2019. Toen strandde ik op twee kilometer van de top van een berg. Doodjammer! In 2021 is het dus tijd om een tandje bij te steken, zodat ik terug de top van de berg kan halen, samen met mijn zoon."
Je kiest nu voor de mountainbike, waarom?
"Ik fiets als wielertoerist, maar mis nog kracht in de benen. Een van mijn fietsvrienden is een mountainbiker en hij gaf mij te tip. Hij bereikte de top zonder problemen. Hopelijk helpt het mij ook."
Wat is je favoriete Genkse plek om deze sport te beoefenen?
"De vele single-tracks aan de voet van de terril in Winterslag en de rode route (rondje Genk) is ook de moeite waard."
Hou zou jij andere mensen overtuigen om ook meer te bewegen?
"Wat is er mooier dan te ontspannen in de buitenlucht? Iedere Genkenaar hoort de vele mooie plekjes in en rond Genk te ontdekken en er van te genieten. Sporten is genieten!" 
2. Mita (66) en Karel (63) zijn fan van Nordic Walking
Karel, waarom maak jij een sportief voornemen in 2021?
“Ik ben hartpatiënt en mijn vrouw heeft diabetes. Een tijdje geleden zijn we gestart met Nordic Walking en we merkten onmiddellijk dat dit een positieve invloed heeft op ons lichaam. Wind, regen of zon houden ons nu niet meer tegen. 2021 wordt opnieuw ons wandeljaar.”
Wat spreekt jou persoonlijk aan in deze wandelsport, Mita?

“Je kan heel makkelijk starten met Nordic Walking. Goede wandelschoenen en een set walking poles, meer heb je niet nodig. We maken er altijd een stevige wandeling van, op ons eigen tempo. En het leuke is dat je altijd wel een gezellige babbel hebt onderweg. Je beweegt bovendien méér dan je benen en voeten, want ook je armen gaan mee. Een volledige workout dus!”

Wat is jullie favoriete Genkse plek om deze sport te beoefenen?

“Er zijn zoveel mooie plekjes. En elke wandeling is weer anders maar altijd mooi. We gaan vaak naar het sportbos, omdat we daar onze afstand kunnen afmeten aan het aantal rondes. En ’s avonds is er licht. Maar eens de horeca weer opengaat, sluiten we onze wandeling graag af met een terrasje. Dan zijn Kattevennen en Thor Park onze favoriete plekjes.”

Hoe zouden jullie andere Genkenaren overtuigen van deze sport?

“We denken dat iedereen zelf al overtuigd is dat beweging gezond is, niet? Maar je moet de stap durven zetten om een paar uren per week te investeren in iets wat niet direct zichtbaar is. Van Nordic Walking krijg je geen grote spiermassa, maar je hebt altijd een goed gevoel. De eerste stap is de moeilijkste. Als je die eenmaal hebt gezet, ben je vertrokken! Gewoon doen, zou ik zeggen!”

3. Mika (11) gaat voor boardsporten
Mika, wat is jouw sportief voornemen in 2021?

“Ik ben een fan van skaten en in 2021 heb ik enkele duidelijke doelen voor mezelf vooropgesteld. Zo wil ik graag een kickflip kunnen, maar ook een hielflip, varial kickflip en nose slide. Moeilijke tricks, waar ik veel voor ga moeten oefenen.”

Waarom kies je voor deze sport?

“Ik ben graag buiten. En dan zijn boardsporten zoals skaten en snowboarden heel geschikt. Je kan hier oneindig veel nieuwe dingen uitproberen en jezelf nieuwe tricks aanleren. Het gevoel dat ik krijg wanneer ik een nieuwe trick onder de knie heb, vind ik super.”

Waar ligt je favoriete plek in Genk om boardsporten te beoefenen?

“Dat is zonder twijfel het skateparcours van SportinGenk Park. Maar ik ben ook al eens gaan kijken naar de Dry Slope in aanbouw voor snowboarders in Kattevennen. En die is, om het met één woord te zeggen, indrukwekkend!”

Hoe zou jij jongeren overtuigen om ook meer te bewegen?

“ik zou iedereen willen aanraden om open te staan voor nieuwe dingen. Als je niets probeert, leer je niets. En het blije gevoel dat je krijgt wanneer iets lukt, is heerlijk!

Nog inspiratie nodig? Wil je leren joggen, mountainbiken, ... zoek je de leuke sportplekjes in de buitenlucht? 

ONTDEK HET SPORTAANBOD

Wil je je inschrijven voor het sportaanbod van SportinGenk?

Onder voorbehoud van de coronamaatregelen starten de nieuwe lessenreeks in februari. Genkenaren kunnen hiervoor inschrijven vanaf vrijdag 5 februari 2021 om 19 uur via de website van SportinGenk.