Sportevenementen

BEWEEG IN GENK

Bewegen is belangrijk voor iedereen, ook voor 55-plussers. Daarom zet de stad in samenwerking met de Adviesraad 55+ elke maand een andere bewegingsactiviteit in de kijker. Die activiteit daagt je als medior of senior uit om op jouw ritme te bewegen en fit te blijven. Behalve wandelen en buiten-fitness is er aandacht voor golf, padel, watersporten, groepssporten en tal van andere verrassende opties om je lekker in je vel te blijven voelen. De nadruk ligt niet op de intensiteit, wel op gezond en aangenaam samen bewegen in eigen stad.

Wil je het aanbod over leuke beweegtips in Genk voor 55-plussers bekijken surf dan naar

GENK LOOPT

Genk Loopt is inmiddels een vaste waarde in Genk! De gezondste loop van Limburg is een recreatieve centrumloop, een jogging voor het hele gezin, zowel in het centrum als in het Genkse groen.

Bereid je vanaf februari voor via Joggen in je buurt. (zie p. 26)

SPORTINGENK BAR

Elke zomer vind je een leuk zomerterras op onze Esplanade, waarbij een gezellig terrasje doen kan afgewisseld worden met verschillende leuke spellen (badminton, vier-op-een-rijā€¦). Op verschillende dagen kan je gratis sport-initiaties meevolgen. We trachten elk jaar een gevarieerd aanbod uit te werken. Hou daarom zeker onze website in de gaten!

Kinderen kunnen zich ook uitleven op de kinderjungle en speeltoestellen. Ook kan je er gratis gebruik maken van het skatepark, fitnesstoestellen, oriëntatiespel in het sportbos en het hindernissenparcours, wat basketten of voetballen in de sportbox en nog veel meer.

OPENSPORTDAG 11 september 2021

De opensportdag is een gratis sporthappening waarbij de Genkenaar op één dag, op één locatie vrijblijvend kennis kan maken met tal van sporten en bewegingsactiviteiten die je in Genk kan beoefenen.

GENKSE ZWEMBADDAG

De Genkse zwembaddag is een voormiddagje plonsen met leuke animatie in en rond het zwembad, dit voor de hele familie. Je kan genieten van een hapje en een drankje aan het zwembad. Ook verwachten we hoog bezoek van de Sint en zijn gekke pieten!!

PAASONTBIJT-ZWEMMEN

Op deze dag kan je komen zwemmen en serveren we je een heerlijk paas-ontbijt aan het zwembad. Leuke speelelementen in het water en animatie in en rond het zwembad maken het extra leuk voor de kids!

MOEDERDAG-ZWEMMEN

Verwen de mama’s (of jezelf) met een zwembaduitje! Op deze dag worden al de mama’s in het zonnetje gezet!

VADERDAG-ZWEMMEN

Vandaag is het de beurt om de papa’s te verwennen met een zwembaduitje, want op deze dag worden de papa’s in het zonnetje gezet!