Sportrevalidatie

Dinsdag van 10 tot 11 uur: Algemene sportrevalidatie

Ben je herstellende na een operatie? Heb je een chronische ziekte (o.a. diabetes, MS,…) en wil je graag op een aangepaste manier terug sporten? Kom dan naar de les algemene revalidatie. Op een rustig tempo proberen we je conditie terug op te bouwen.

Woensdag van 10 tot 11 uur: Onco sportrevalidatie

Het is niet vanzelfsprekend om na een kankerbehandeling opnieuw fysiek actief te worden. De bijwerkingen van de behandeling kunnen ervoor zorgen dat u zich minder fit voelt en beweging vermijdt. Toch is het voor de fysieke en mentale gezondheid belangrijk om regelmatig te bewegen. Studies tonen aan dat oefenprogramma's na een kankerbehandeling een positief effect hebben op de vermoeidheid, de spiermassa en -kracht, het uithoudingsvermogen, het zelfbeeld, angstgevoelens en de levenskwaliteit. Wie een oefenprogramma heeft gevolgd, blijkt nadien ook actiever te zijn.

Donderdag van 18.30 tot 19.30 uur: Hart revalidatie

Een hartprobleem komt meestal onverwacht en brengt in eerste instantie beperkingen met zich mee. Hartrevalidatie zorgt er dan ook voor dat je als patiënt terug normaal kan functioneren in de maatschappij.

Donderdag van 19.30 tot 20.30 uur: XL-fit

Voor deze doelgroep is het van groot belang om op een veilige manier aan lichaamsbeweging te doen. Samen met lotgenoten proberen we op een aangename en fijne manier je conditie terug op te bouwen.

Al deze lessen worden gegeven door een bewegings- en gezondheidscoach: Vivian Neven (089 65 34 34). 

Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer info over deze lessen.