Omgeving SportinGenk Park wordt heraangelegd (UPDATE!)

Gepubliceerd op maandag 29 januari 2018 13.28 u.
De komende weken en maanden zal er heel wat bedrijvigheid zichtbaar zijn op het SportinGenk Park en niet alleen qua sport. De aannemer is gestart met de definitieve omgevingsaanleg aan de sporthal en het zwembad, een eerste fase van het masterplan.

Wat brengt de toekomst?

Na de omgevingswerken zal de site beschikken over een nieuw multifunctioneel plein tussen de sporthal en het zwembad, een state-of-the-art skateterrein en een fietsstrip die ruimte biedt aan wandelaars en fietsers en meteen ook de fietsverbinding vormt tussen C-mine en Thor Park.

Aan de rand van het multifunctioneel plein komt er een grote overdekte fietsenstalling. Hier start ook het traject van de Finse piste. We verbinden het nieuwe plein met de fietsstrip. In het sportbos leggen we een knap skateterrein aan, een multisportveld, een buitenfitness en calisthenics. Allemaal gelinkt aan die centrale strip. Ook kleine kinderen zijn welkom in het vernieuwde SportinGenk Park: de kinderjungle wordt vernieuwd. Er komt een Vlinderpad (een wandelroute met uitdagende oefeningen voor kleuters) en ook een nieuwe speelzone vlak achter de sporthal. Bovendien passen we ook het hoogtouwenparcours grondig aan zodoende dat ook dit klaar is voor de toekomst. Het hindernissenparcours, speciaal ontworpen voor kinderen + 12 jaar, wordt volledig vernieuwd.

Mogelijke hinder (UPDATE!)

De werken die zullen plaatsvinden zullen hinder met zich meebrengen, al verzekeren we dat de gebouwen op het SportinGenk Park steeds toegankelijk zullen zijn. Maar rechtstreeks oversteken van het éne gebouw naar het andere zal binnenkort niet meer gaan. Er is één oversteekplaats voorzien, doorheen de werfzone, om naar het sportbos te gaan. Dit zal met signalisatieborden aangegeven staan. OPGELET: Deze oversteekplaats naar het sportbos zal tijdelijk niet toegankelijk zijn en dit zolang de werken in uitvoering zijn.

De Finse piste is wel nog steeds bereikbaar via de St. Lodewijkstraat.

Klik hier om het plannetje te zien: Finse piste gedeeltelijk niet toegankelijk door omgevingswerken

Concreet zullen er werken plaatsvinden aan de voorzijde van de gebouwen, tussen de twee gebouwen en aan en richting het sportbos. De verlichting van het sportbos werkt enkel daar waar er geen werken voorzien zijn. ’s Morgens vanaf 6.30 uur gaan de lichten aan tot het daglicht is en ’s avonds gaan de lichten weer aan samen met de straatverlichting tot en met 22.30 uur.

De uitrijweg op de parking zal deels ingericht worden voor voetgangers gezien het voet- en fietspad deel uitmaakt van de werfzone en dus tijdelijk niet gebruikt kan worden. De aannemer zal zorgen voor de signalisatie en een veilige situatie voor de mensen die te voet of met de fiets naar het SportinGenk Park komen.

Alle informatie over de werkzaamheden in het SportinGenk Park kan je hier terugvinden.