Mapico in het Sportbos

Met behulp van een kaart trek je door het bos op zoek naar prentjes die leiden naar de oplossing van leuke oefeningen zoals 'vier op een rij' of 'Boggle'.

Deze oefeningen kunnen gratis gedaan worden, reserveren vooraf is niet nodig.

Kaarten en opdrachten zijn onderaan deze pagina te downloaden of kunnen tijdens de openingsuren van de infobalie Arcade opgehaald worden.

De oplossingen kunnen opgevraagd worden aan de infobalie Arcade (tijdens de openingsuren) of via mail naar: mapico@olomega.be

Op een speelse wijze worden het oriëntatievermogen, het observatievermogen en het redeneervermogen van jongeren, in combinatie met een fysieke inspanning, ontwikkeld. Naast deze 3 basisvaardigheden dragen deze oefeningen ook bij tot het verhogen van hun besluitvaardigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor hun beslissingen (wegkeuze, zelfzekerheid bij het naderen van een controle, ...).

Het pakket MAPICO-oefeningen is in de eerste plaats ontworpen voor de leeftijdsklasse van 6 tot 12 jaar. Het aanbod is dermate divers opgebouwd dat voor elk competentieniveau oefeningen beschikbaar zijn.

Bijlagen