Hoe leren zwemmen volgens de nieuwe leerlijn?

IS JOUW KIND 5 JAAR OF MEER?

Leren zwemmen is voor veel kinderen én hun ouders een belangrijke mijlpaal. Bij de Dienst Sport leert je kind zwemmen in een aantal stappen. Tijdens deze lessen ligt de focus op zwemveiligheid (zich kunnen behelpen in het water).
 
We gebruiken tijdens de les verschillende kleuren badmutsen. De kleur badmuts geeft aan tot welke groep je kind behoort en zorgt voor een vlotte en veilige organisatie.
BLAUWE BADMUTS
Waterwennen
WeHet water al spelend verkennen, er zich veilig in leren bewegen, vertrouwen krijgen in de grote watermassa: dat is waar het om draait tijdens het 'waterwennen' (blauw).
 
BREVET: Eendje, Zeepaardje, Pinguïn
GELE BADMUTS
Leren overleven
Bij het 'leren overleven' zullen de kinderen vaardigheden opbouwen die ervoor zorgen dat ze efficiënt en doelmatig kunnen voortbewegen in het water. Dit steeds met aandacht op overleven en veiligheid.
 
BREVET: Zeehond, Waterschildpad, Dolfijn
GROENE BADMUTS
Leren veilig zwemmen
Bij het 'leren veilig zwemmen' leren de kinderen grotere afstanden af te leggen en leren ze de basisbeweging van de borst- en rugcrawl.
 
BREVET: Otter, Haai
GROENE BADMUTS BEHAALD?
MAAK JE KEUZE!
WIL JE NIET NAAR DE ZWEMCLUB?
ORANGJE BADMUTS
Schoolslag zwemmenDeze lessen gaan door op de gebruikelijke lesmomenten (zie pagina 9). Bij schoolslag leert je kind techniek en de ademhaling van deze zwemstijl. Doelstelling is het brevet 25m schoolslag.
WIL JE NAAR DE ZWEMCLUB
RODE BADMUTS
Voorbereiding ORKA brevet
Deze lessen gaan door op dinsdag van 17u15 - 18u00 (SportinGenk Zwembad). Hierbij leert je kind 50m zwemmen en een aantal vaardigheden zoals drijven, stuwen in buik- en rugligging, draaien enz.
 
Om aan te sluiten bij de zwemclub moet je kind slagen voor de ORKA test.
 
- ORKA test reeks 1 gaat door op zaterdag 21 december 2019
- ORKA test reeks 2 gaat door op zaterdag 4 april 2020
- ORKA test reeks 3 gaat door op zaterdag 20 juni 2020

ORKA BREVET GEHAALD?

Bij de zwemclub leert je kind verschillende officiële zwemstijlen zoals schoolslag, rugslag, borstcrawl en vlinderslag.
 
MEER INFO:
www.gzvneptunus.be