Genk Loopt voor scholen

Het stadsbestuur van Genk vindt gezondheid van kinderen belangrijk, net zoals de verantwoordelijken van Ziekenhuis Oost-Limburg. Voor “Genk Loopt” wordt dan ook veel aandacht gevestigd op de scholen.

Hierbij rekenen we op de leerkrachten lichamelijke opvoeding om iedereen warm te maken voor de gezondste loop van Limburg.

De fruitmarkt zal op 6 mei 2018 omgetoverd worden tot een kinderzone en tijdens het evenement op 6 mei 2018 zal er allerlei randanimatie aanwezig zijn.

Hoe inschrijven?

  • Lagere scholen kunnen zich telefonisch opgeven.
    Er zijn brieven met een invulstrookje voorzien voor de leerlingen. Deze worden opgehaald ten laatste 24 april. Alle afstanden zijn gratis voor de leerlingen en begeleidende leerkrachten.
    De lagere scholen die bereid zijn om mee te doen, krijgen ter voorbereiding op het evenement een promotie activiteit op de speelplaats voor de leerlingen.

 

  • Secundaire en hogere scholen werken met inschrijvingslijsten die wij via e-mail doorsturen na telefonisch contact.
    We zouden vriendelijk willen vragen om deze lijsten ten laatste op woensdag 18 april naar sportingenk@genk.be te sturen. Voor de afstanden, tot en met 3 km, is dit gratis. De afstanden, 5 km, 10 km en 10 mijl bedragen €2.

 

De school zorgt voor een verantwoordelijke op de dag zelf om de leerlingen van de school op te vangen. De praktische info zal later worden bezorgd. Na inschrijving zorgt de school zelf voor de verdere communicatie met de deelnemers.