Wandelroutes

WANDELROUTENETWERK

 

Wandelaars kunnen dankzij diverse bewegwijzerde wandelroutes groen Genk beter leren kennen. Verschillende routes werden ook in kaart gebracht om ervoor te zorgen dat je zeker niet verkeerd wandelt! Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door de prachtige natuur en de grote verscheidenheid aan landschappen. Urenlang en eindeloos wandelgenot gegarandeerd!

 

1. REGIONAAL LANDSCHAP KEMPEN EN MAASLAND

 

Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland ontwikkelt wandelgebieden in nauwe samenwerking met natuurverenigingen en overheden. Deze wandelgebieden werden met elkaar verbonden zodat Genk nu een volledig wandelnetwerk heeft met ruim 300 km wandelplezier. Een speels educatief aanbod, infoborden en folders begeleiden de wandelaar op zijn ontdekkingstocht.

 

genk-zuid-west 

 

2. NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN

 

Het Nationaal Park is een natuurgebied van  minstens 1000 ha. Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarse heidevlakten, grote waterplassen en heuveltoppen met mooie panorama's.  Zeldzame dier- en plantensoorten hebben er al hun plekje gevonden.


Nationaal park Hoge Kempen

 

3. DE WIJERS

 

De Wijers is een uniek waterrijk gebied met 1.175 vijvers, samen goed voor ongeveer 700 ha water en riet. Twee wandelgebieden van De Wijers liggen op Genks grondgebied nl. De Maten en Bokrijk-Kiewit.

 

De Wijers: vijver

 

4. THEMAROUTES

 

Cultuurwandeling Winterslag en Waterschei
In Winterslag en Waterschei werden twee cultuurwandelingen uitgetekend die je langs de interessantste plekjes van beide cités voeren.  De wandelkaart 'Cultuurwandeling Winterslag' leidt je doorheen de mooiste plekjes in de tuinwijk. Op je tocht maak je kennis met de culturele invloeden, die de mijnbouw hier heeft achtergelaten. De wandeling is ongeveer 4 km lang en gaat o.a. langs de mijngebouwen van Winterslag (= C-mine), het Parkhotel, het standbeeld 'de boer die mijnwerker werd', enz.

 

C-Mine 

 

Ingrediëntentocht
De mediterrane keuken kent geen geheimen meer. Via deze culinaire wandelroute kan je op ontdekkingstocht door Winterslag, Waterschei of Zwartberg. Heb je de smaak te pakken? Dan kan je de drie routes ook combineren.
Deze routes leiden je niet alleen langs gebedshuizen, verenigingslokalen maar vooral langs bijzonder leuke winkeltjes, cafés en restaurants.

 

ingrediententocht

 

Dienst Sport - Emiel van Dorenlaan 144 - 3600 Genk

T 089 65 34 31

loket.sportcentrum@genk.be