Fietsroutes

 

senioren fietsen

 

1. FIETSROUTENETWERK

 

Het bekende fietsroutenetwerk van Limburg bestaat uit fietswegen die met knooppunten met elkaar verbonden zijn. Op elk knooppunt is het mogelijk om je route aan te passen zodat je je fietstocht zo lang of zo kort maakt als je zelf wil. Het fietsroutenetwerk is in totaal 1.860 km lang met meer dan 40 % van de fietspaden autovrij. Ongeveer 30 km van dit routenetwerk ligt binnen Genk.

 

2. FIETSLUS GENK (55 km)

 

De ‘Fietslus Genk’ leidt je langs de bestaande fietspaden van het fietsroutenetwerk van Kempen en Maasland door de verschillende groengebieden van de stad. Via deze route ontdek je eveneens een interessant stuk van het mijnpatrimonium.

 

3. MOUNTAINBIKENETWERK MIDDEN-LIMBURG (136 km)

 

Het Mountainbikenetwerk Midden-Limburg bestaat uit drie afzonderlijke routes en biedt een rijke afwisseling tussen bosrijke gebieden, prachtige heidelandschappen, weiden en vennen.

De Genkse route de Hoge Kempen loopt door verschillende bosgebieden. Een eerste route is ca. 15 km lang (72% off-road). Een tweede route is 42 km lang (57% off-road) en een derde route is ca. 57 km lang (61% off-road).
Als vertrekplaatsen werd gekozen voor het domein Kattevennen en het SportinGenk Park.

De korte, groene route loopt voornamelijk door de bossen van Kattevennen en het Hei- en Meibos. De mountainbikers fietsen hierbij ook rond het golfterrein Spiegelven, gelegen aan het golfhotel La Résidence.
De langere routes daarentegen doen het volledige grondgebied van Genk aan. Het Zillebos, de Melberg en het gebied van de Zonhoverheide werden eveneens in de route opgenomen.

Onderweg kom je o.a. langs het Fenix-stadion van K.R.C. Genk, de Motruïne, de Stiemervallei, en de terrils van Waterschei en Winterslag.
 

4.GEOROUTE (30km)

 

De Georoute laat je toe een stukje Genk landschapslezend te ontdekken. Als fietser kom je langs verschillende wegen en sites die gevormd zijn door fysische en menselijke ingrepen. Deze tocht vertrekt in Kattevennen aan het Georama en doet onderweg het geologisch verhaal van de streek uit de doeken.

 


5. INGREDIENTENTOCHT (15km)


De mediterrane keuken kent geen geheimen meer. Via deze nieuwe fietsroute kan je op ontdekkingstocht door Winterslag, Waterschei of Zwartberg.  Heb je de smaak te pakken?  Dan kan je de drie routes ook combineren.
Deze routes leiden je niet alleen langs gebedshuizen, verenigingslokalen maar vooral langs bijzonder leuke winkeltjes, cafés en restaurants.

 

Dienst Sport - Emiel van Dorenlaan 144 - 3600 Genk

T 089 65 34 31

loket.sportcentrum@genk.be