Paardrijden

Genk is niet alleen een paradijs voor fietsers en wandelaars, ook te paard kan Genk verkennen boeiend en plezierig zijn.

 

Ruitersclub Genk

 

Wil je een dagje in Genk combineren met paardrijden? Individueel of in groep is een bezoekje aan de manege van Kattevenia beslist de moeite waard. De manege ligt in recreatiedomein Kattevennen. Hier bevinden zich ook heel wat wandel- en fietsroutes en het bekende Europlanetarium.
De manege Kattevenia organiseert wandelingen te paard in deze bosrijke omgeving van Genk.

Iedere zaterdag en zondagnamiddag kan je hier onder begeleiding van een ervaren instructeur een rit te paard maken.

In het zomerseizoen worden deze buitentochten dagelijks georganiseerd vanaf 20 uur. Een ideale manier om een warme zomerdag af te sluiten!

In de overdekte manege worden bovendien paardrijlessen gegeven door ervaren en bekwame instructeurs. Zij verbeteren je rijkunst, maar je kan ook springlessen of dressuurlessen krijgen. Voor de lessen en wandeluitstappen te paard kan je contact opnemen met de Ruitersclub Kattevenia.

 

Meer informatie
Ruitersclub Genk vzw

T 089 35 49 66

www.ruiterclubgenk.be 

 

 

Ruitervereniging de Lustige Dravers

 

'De Lustige Dravers' is geen vereniging voor topsport maar richt zich vooral op beginnende en iets verder gevorderde ruiters en amazones. Een vereiste is wel dat een nieuw lid zelf instaat voor een paard. Elke week worden er oefeningen gedaan op een prachtig en veilig terrein.

Alle leden krijgen dan gratis rijles die in de praktijk kan omgezet worden op wedstrijden, die bijna iedere zondag plaatsvinden. Alle disciplines komen aan bod: van dressuu, jumping, military tot aangespannen rijden.

Heb je zelf een paard en wil je komen oefenen of misschien wel aan wedstrijden deelnemen, neem dan gerust contact op met de club.

 

Meer informatie

De Lustige Dravers

Rita Philippaerts

T 089 61 12 50

rita.philippaerts@pandora.be

www.lrvweb.be/club/30002-R

 

Ruiter met paard springt over hindernis