Auto Modelrace

Autoracen is misschien onbetaalbaar, maar de model-autosport is dat zeker niet. De model-autosport is een betaalbare hobby, waarbij je via radiobesturing kan racen met een modelauto. Net zoals in de echte autoracesport moet je rekening houden met geometrie, bandenkeuze, enzovoort. Spanning verzekerd! Iedereen kan deze sport beoefenen: jong of oud, man of vrouw.

Er bestaan verschillende klasses, van schaal 1/10 tot 1/5, brandstof of electro, 2- of 4 wielaangedreven. Sommige wagens acceleren in minder dan 2 seconden van 0 naar 100 km/u met een topsnelheid van over de 120 km/u.

 

Waar kan je racen? Het racen zelf gebeurt op een parkeerterrein of een speciaal aangelegd circuit. Op het terrein van Horensbergdam is sinds 2010 een outdoorcircuit aangelegd. Het is niet enkel een trekpleister voor de automodelsport in Limburg, het is ook een locatie waar jaarlijks meerdere internationale competitie wedstrijden van hoog niveau worden gereden.

 

Interesse? Kom een kijkje nemen of kom zelf uittesten wat de sport inhoudt. Als je de smaak te pakken hebt, kan je aansluiten bij de club.

 

Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

 

Meer informatie

Gilbert Satijn

T 0487 599 505

www.modelracegenk.be

 

modelrace